Reizen

Op reis

Van jongs af aan ben ik op pad geweest. Eerst in mijn hoofd, verslaafd aan lezen, en daarna in de werkelijkheid. Prachtige tochten door de Verenigde Staten en Azië, eerste verkenningen in Afrika en Grand Tour-achtige reizen door Europa. Ook mijn werk bracht me op fascinerende plekken. Bijvoorbeeld Pakistan, Japan, Jordanië, Egypte en Bangladesh heb ik zo leren kennen.
Waar komt deze reislust vandaan en waarom word ik er al zo lang gelukkig van? Dat zijn vragen die vreemd genoeg niet makkelijk te beantwoorden zijn. Er is sprake van een zekere onrust, dadendrang en wellicht zelfs profileringsdrang, maar meer speelt hier een nieuwsgierigheid die niet te bevredigen is met Google Earth of andere digitale hulpmiddelen. Ik wil graag zelf ruiken, proeven, voelen en ervaren.
Bovendien is het heerlijk om los te zijn van het bekende. Te ontsnappen aan de dagelijkse routine van verplichtingen en alleen maar te leven in wat nieuw en meestal anders is.
Tenslotte is reizen een onuitputtelijke bron van inspiratie op alle gebieden. Hoe kan je anders eten, slapen, wonen, leven, politiek bedrijven, overleven, geloven en genieten. Vanuit verwondering kom ik tot nieuwe inzichten en kan ik oude overtuigingen loslaten.
Hieronder impressies van recente reizen.

Bhutan

Reisverslag van mijn reis naar Bhutan in 2018.

Iran

Reisverslag van mijn reis naar Iran in 2017.

Zuid-Amerika

Diverse reisverhalen van een rondreis door Zuid-Amerika in 2016.