Uit eten

Een bekentenis: Ik ben een foodie. En wel van de ergste soort. Zo’n blasé typje dat altijd de nieuwste restaurants uit wil proberen en zelfs haar vakanties plant rondom een culinaire must do. Ik geef het toe.

www.sanpellegrino.com is één van mijn favoriete websites. Ik kies eerst de stad en plan vervolgens mijn reis. Ik verslind www.foodinspiration.com. Ik geef veel te veel geld uit aan eten en het lukt mij niet om deze hobby te relativeren. In een ver verleden, toen ik nog in Nijmegen woonde, heb ik jarenlang iedere maand een restaurantrecensie geschreven in het plaatselijke uitgaansblad Quo Vadis. Toen had ik nog de smoes dat ik restaurants in het buitenland moest bezoeken voor mijn professionele referentiekader. Dat is allang niet meer het geval. Nu blijft alleen decadentie en nieuwsgierigheid over. Ik ben me ervan bewust dat in de wereld gewichter zaken spelen. Het enige dat ik kan bedenken om mezelf een reden te geven om door te gaan met deze queeste naar meer en nieuw horecagenot, is een educatieve. Jan en alleman mogen profiteren van mijn adviezen. Wat is hot and happening? Amsterdam? Den Haag? Baskenland? Duitsland? Zuid-Amerika? Ik kan je helpen. Als je geen vragen hebt, vergeef me dan.