Wandelcoaching

We lopen. Naast elkaar zoals dat meestal gaat. De zon schijnt en het is niet druk in het park. We zwijgen. Er is een vraag gesteld, maar het antwoord blijft nog even uit. Dat is niet erg. Ik concentreer me op mezelf. Wat een geschenk dat ik hier mag wandelen. Op een doordeweekse dag. De takjes kraken onder onze voeten. Een licht briesje beroert onze huid. Vogels zingen in de bomen. Is dit werk?
Bewegen in de buitenlucht. Dat alleen al relativeert. We zijn meer dan een hoofd. We hebben ook een lichaam. Gebruik je spieren en laat het bloed stromen. Besteed aandacht aan je lichaam.
Buiten zijn we ver weg van ons werk. Dat zet je problemen in een breder perspectief. Je neemt als het ware letterlijk afstand.
De meeste mensen zitten de hele dag binnen. Ze gunnen zichzelf de tijd niet om naar buiten te gaan. Een wandeling-met-je-coach is daar om een dubbel cadeau aan jezelf.
Buiten zijn ontspant en geeft rust. Even helemaal niets. Alleen je zintuigen voelen en voeden. Daarom voel je je na een wandeling vaak zo goed. Je bent er weer.
Naast mij begint mijn gesprekspartner te praten. Er komt antwoord op mijn vraag.